جامعه پزشکی، به سه روش می تواند عوارض ناخواسته دارویی را گزارش بدهد

1398/11/15 سه‌شنبه

عارضه ناخواسته دارویی، شامل هر نوع واکنش زیان آور و ناخواسته، پس از مصرف دارو و یا تزریق واکسن است. جامعه پزشکی، به سه روش می تواند عوارض ناخواسته دارویی را گزارش بدهد.

دکتر سپیده سیف الهی، مسؤول روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین با گفتن این موضوع؛ اظهار کرد: اولین روش، سامانه برخط گزارش دهی عوارض ناخواسته داروها و فرآورده های سلامت، از طریق صفحه اصلی سایت سازمان غذا و دارو به آدرس www.fda.gov.ir و یا لینک مستقیم adr.ttac.ir است.

دکتر سیف الهی، ضمن آن که دومین روش را تکمیل فرم زرد ADR و ارسال آن به صورت پُست «جواب قبول» دانست؛ گفت: روش سوم، تماس تلفنی با شماره های 66176934 و 61927144 (با پیش شماره 021) گروه ثبت و بررسی ایمنی و عوارض ناخواسته فرآورده های سلام سازمان غذا و دارو است.

یادآور می شود، روز 29 دی 1398، دکتر محمدرضا شانه ساز، معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو کشور با ارسال نامه ای به رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور، خواستار اطلاع رسانی این موضوع به جامعه پزشکی شاغل در کلیه مراکز درمانی و موسسات پزشکی تحت پوشش شد.