کورتونها در کنار فوایدشان در درمان بیماری ها، در صورت مصرف غیر منطقی عوارض جانبی را به همراه دارند

1398/11/23 چهارشنبه

دکتر فرنوش مقدم، کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین از برگزاری دوره بازآموزی یک روزه تحت عنوان" تجویز و مصرف منطقی داروها و فراورده های گیاهی، طبیعی و سنتی" با همکاری واحد آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی قزوین خبر داد.

دکتر مقدم با تایید این خبر در خصوص مصرف منطقی غیر منطقی کورتونها بیان نمود: در صورت مصرف غیر منطقی ،کورتیکواستروئیدها( کورتون ها) در کنار فوایدشان در درمان بیماری ها، عوارض جانبی زیادی را به فرد مصرف کننده تحمیل می نمایند. از این عوارض می توان به پوکی استخوان، زخم معده، افزایش قند خون، افزایش فشار خون و افزایش تجمع چربی در نواحی فوقانی بدن اشاره نمود.

در ادامه دکتر مقدم در خصوص موارد سوء مصرف کورتونها  عنوان کرد: مصرف کورتونهای به عنوان چاق کننده صورت، کاهنده علایم سرما خوردگی، حجم دهنده عضلات در ورزشکاران و  درمان کننده  آکنه صورت،از موارد سوء مصرف کورتونها می باشند.

گفتنی است جلسه بازآموزی" تجویز و مصرف منطقی داروها و فرآورده های گیاهی، طبیعی، سنتی" در روز 19 بهمن 1398 در محل سالن شهید بابایی دانشگاه علوم پزشکی برگزار گردید و مباحثی شامل تحلیل نسخ دارویی استان قزوین، تجویز و مصرف منطقی فرآورده های گیاهی و طبیعی، تجویز منطقی کورتونها و عوارض جانبی مصرف کورتونها بیان گردید.