اخبار معاونت
مهمترین سموم در مواد غذایی

سولانین یک سم که به طور طبیعی در، بادمجان ، گوجه‌فرنگی ، چغندرقند و سیب‌زمینی یافت می‌شود. مصرف زیاد آن روی دستگاه عصبی اثر می‌گذارد ، زیرا این ماده ممانعت کننده عمل ”استیل کولین استراز“ است.این ماده سمی که مشخصاً در سیب زمینی وجود دارد. وجود آن با ظاهر شدن رنگ سبز به خصوص در قشر زیر پوست این ماده مشخص می شود . تا زمانی که رنگ سیب‌زمینی سبز نشده، این سم مخاطره‌آمیز نیست، اما زمانی که سیب‌زمینی نارس است یا در معرض نور خورشید یا لامپ‌های فلوئورسنت مغازه‌ها قرار می‌گیرد رنگدانه‌های سبز کلروفیل روی لایه‌های سطحی و گاه عمقی پوست و بافت آن ظاهر می‌شود. مزه تلخ سیب‌زمینی به معنای افزایش سطح سم سولانین در آن است و یک باور غلط آنکه در این مواقع بسیاری از خانواده‌ها با قرار دادن سیب‌زمینی در آب به زور می‌خواهند تلخی آن را بزدایند یا بر این باورند که با پختن، آب‌‌پز کردن یا قرار دادن در مایکروفر از میزان سم سیب‌زمینی کاسته می‌شود. در حالی که این سم به هیچ روشی از بین نمی‌رود.جوانه زدن سیب‌زمینی بخصوص در فصول گرم سال می‌تواند یکی دیگر از عوامل افزایش  این سم باشد. 
  

 

 

 

 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر