رعایت اصول کاربردی در هنگام استفاده از ضدعفونی کننده ها

1399/8/24 شنبه

در سال جاری با توجه به همه گیری بیماری کووید-19 در کشور، اهمیت شستشو و ضدعفونی محیط زندگی و محل کار دوچندان شده است. بطوریکه با ضدعفونی سطوح و دستها، رعایت بهداشت، ماندن در منزل و حفظ فاصله فیزیکی با دیگر افراد، می توانیم کمک بزرگی به حفظ سلامت خود و خانواده مان بنماییم.

دکتر سپیده سیف الهی، کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین با تایید این خبر افزود: در هنگام استفاده از مواد شيميايي و فرآورده هاي شوينده و پاك كننده، پنجره ها را باز كنيد تا هوا به خوبي در محيط جريان داشته باشد. بسیاری از این ترکیبات مانند وایتکس(مواد با پایه هیپوکلریت سدیم) بخارات سمی ایجاد می کنند که به مخاط دهان، بینی و ریه صدمه می زند.

در ادامه دکتر سیف الهی در خصوص تجهیزات مورد نیاز در هنگام کار با مواد ضدعفونی کننده افزود: در زمان نظافت سطوح و استفاده از ترکیبات شوینده و پاک کننده بایستی از دستکش لاستیکی ، کفش جلوبسته و درصورت امکان، ماسک استفاده نمود.

در انتها سیف الهی در خصوص شرایط نگهداری محصولات ضدعفونی کننده بیان نمود: محصولات شيميايي و شوينده، نفت و بنزين و داروها را هميشه در ظرف اصلي آن نگهداري كنيد. هيچگاه اين فرآورده ها را در ظرف مواد خوراكي (مانند بطري نوشابه) نگهداري نكنيد. اين عمل سبب خورده شدن اشتباهي اين مواد توسط كودكان و مسمومیت شدید ایشان خواهد شد.

به گفته دکتر سیف الهی به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین و آموزش مداوم دانشگاه وبینار علمی یک روزه تحت عنوان بازآموزی مسمومیت ها و فارماکوویژیلانس در تاریخ 19/08/1399 در محل معاونت غذا و دارو با عناوین برخورد کلی با مسمومیت ها و بروز مسمومیت در ایران، مسمومیت های محیطی و شغلی، اشتباهات داروپزشکی و مروری بر اطلاعیه های مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم برگزار گردید.

آدرس پورتال دانشگاه علوم پزشکی قزوین: http://qums.ac.ir