استفاده نابجا و بیش از حد داروی آنتی بیوتیک و گسترش مقاومت میکروبی

1399/8/28 چهارشنبه

استفاده نابجا و بیش از حد از داروهای آنتی میکروبیال در انسان ها، حیوانات و گیاهان اولین علت بروز مقاومت میکروبی می باشد.

دکتر سپیده سیف الهی، کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین، با بیان این موضوع افزود: تجویز و مصرف غیر منطقی داروها و عدم تبعیت بیماران از درمان پیش‌بینی شده از جانب پزشک معالج، یکی دیگر از علل بروز مقاوت میکروبی است. به عنوان مثال آنتی بیوتیک ها فقط قادرند عفونت های باکتریایی را از بین ببرند. اما بر روی عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا بی تاثیرند و تجویز آنها برای بیماری ویروسی منجر به مقاومت میکروبی خواهد شد.

دکتر سیف الهی در خصوص مصرف داروهای آنتی بیوتیک در دوران همه گیری کرونا بیان کرد: استفاده غیرمنطقی از آنتی‌بیوتیک‌ها در طی همه گیری بیماری کرونا نیز می تواند منجر به بروز افزایش مقاومت میکروبی شود. بیماری کرونا یک بیماری ویروسی  است و تنها زمانی که فرد مبتلا همزمان دچار عفونت باکتریایی شده باشد، تجویز داروهای آنتی بیوتیک تحت نظارت پزشک مجاز می باشد

وی تأکید کرد که همیشه قبل از دریافت آنتی بیوتیک با پزشک و داروساز مشورت کنید.

آدرس پورتال دانشگاه علوم پزشکی قزوین: http://qums.ac.ir