مطالب علمی غذایی
هشدارهای بهداشتی در خصوص ظروف یکبار مصرف

1397/8/30 چهارشنبه

  • از خرید ظروف یکبار مصرف فاقد پروانه بهداشتی ساخت جدا خودداری شود. به دلیل اینکه ظروف یکبار مصرف فاقد پروانه بهداشتی ساخت در کارگاههای غیر مجاز و و با استفاده از مواد اولیه نامناسب و صنعتی و بدون نظارت های کارشناسی لازم تولید می گردند.
  • ظروف یکبار مصرف شفاف و شکننده که از جنس پلی استایرن هستند جهت سرو مواد غذایی داغ و اسیدی مناسب نمی باشند زیرا امکان مهاجرت مواد تشکیل دهنده این ظروف به داخل ماده غذایی افزایش یافته و در طولانی مدت سبب بروز مشکلاتی جهت سلامتی می گردد.
  • ظروفی که در برخی چلوکبابی ها و مراکز طبخ غذای بیرون بر استفاده می شود و به صورت فوم هستند نوعی پلی استایرن هستند که در ساخت آنها علاوه بر گرانول پلی استایرن ، از گاز پنتان هم استفاده می گردد.به دلیل مهاجرت و انحلال مواد تشکیل دهنده پلاستیکی آن به ماده غذایی لازم است از سرو مواد غذایی چرب و خیلی داغ در این ظروف اجتناب گردد و پس از اینکه مقداری از دمای غذا کاسته شد غذا در این ظروف ریخته شود.
  • ظروف یکبار مصرف پلیمری برای نگهداری طولانی مدت غذا در یخچال و در محیط بیرون از آن مناسب نمی باشند برای نگهداری طولانی مدت غذا را از این ظروف خارج نموده و در ظرف مناسب بریزید.
  • برای سرو نوشیدنی ها و مواد غذایی گرم از ظروف یکبار مصرف کاغذی ، ظروف یکبار مصرف از جنس پلی پروپیلن و ظروف یکبار مصرف گیاهی و یا آلومینیومی استفاده شود.
  • از گرم کردن غذا در ظروف پلاستیکی یکبار مصرف توسط مایکروفر جدا خودداری شود زیرا باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان می گردد.
  • از نگهداری آب و انواع نوشیدنی های بسته بندی شده در بطری های پت ( پلی اتیلن ترفتالات ) در مقابل نور مستقیم آفتاب ، و یا گرمای بیش از اندازه و همچنین در فریزر به دلیل افزایش مهاجرت منومرها و مواد پلاستیکی تشکیل دهنده به ماده غذایی و بالا رفتن احتمال ابتلا به سرطان خودداری نمایید.