• ساعت : ۱۰:۳۴
  • تاريخ :
     ۱۴۰۵/۰۶/۱۱ 
  • کد خبر : ۴۶۶۰۳
از روز ۱۵ شهریور ماه امسال توزیع هدفمند دستكش‌های پزشكی در مراكز درمانی استان قزوین، آغاز می شود ملاك، مصرف واقعی است

از روز ۱۵ شهریور ماه امسال

توزیع هدفمند دستکش‌های پزشکی در مراکز درمانی استان قزوین، آغاز می شود

ملاک، مصرف واقعی است

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین از آغاز اجرای برنامه توزیع هدفمند دستکش‌های پزشکی در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی از روز ۱۵ شهریور 1405 خبر داد و گفت: این برنامه با هدف ایجاد تعادل در شبکه توزیع، تأمین منظم‌تر نیاز مراکز درمانی و کمک به پایداری بازار دستکش‌های پزشکی اجرا خواهد شد.

دکتر فرزانه حامدی‌وفا با اشاره به اهمیت تأمین مستمر تجهیزات و ملزومات پزشکی مورد نیاز مراکز درمانی اظهار کرد: دستکش‌های پزشکی از اقلام ضروری در فرآیند ارائه خدمات سلامت هستند و استمرار دسترسی مراکز درمانی به این اقلام، از اولویت‌های مهم حوزه تأمین تجهیزات پزشکی به شمار می‌رود.

وی اظهار کرد: با توجه به نوسانات ایجادشده در روند تأمین و توزیع برخی انواع دستکش‌های پزشکی، برنامه‌ریزی لازم برای ساماندهی فرآیند توزیع و هدایت موجودی به سمت مراکز مصرف‌کننده بر اساس نیاز واقعی آنها در دستور کار قرار گرفته است.

 

توزیع دستکش‌های پزشکی تولید داخل و وارداتی

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: بر اساس برنامه اعلام ‌شده، از روز یاد شده، توزیع دستکش‌های پزشکی تولید داخل و وارداتی در مراکز دولتی و دانشگاهی بر مبنای برنامه توزیع اداره کل تجهیزات پزشکی انجام خواهد شد تا موجودی قابل عرضه، متناسب با میزان مصرف و اولویت مراکز درمانی، در شبکه توزیع قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه تصمیم‌گیری در حوزه تأمین باید مبتنی بر اطلاعات دقیق و نیاز واقعی باشد، ادامه داد: میزان مصرف، موجودی مراکز، ظرفیت تولید داخلی، میزان عرضه و استمرار تأمین، از جمله شاخص‌هایی است که در برنامه‌ریزی و مدیریت زنجیره تأمین دستکش‌های پزشکی مورد توجه قرار می‌گیرد.

دکتر حامدی‌وفا خاطرنشان کرد: هدف از اجرای این سازوکار، ایجاد نظم و تعادل بیشتر در توزیع، جلوگیری از تمرکز یا توزیع نامتوازن موجودی و فراهم کردن امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای مراکز درمانی است تا دسترسی به این اقلام ضروری بدون وقفه ادامه داشته باشد.

 

استفاده حداکثری از ظرفیت تولیدکنندگان داخلی

مسؤول حوزه غذا و دارو استان قزوین با اشاره به ضرورت حمایت از تولید داخل گفت: سیاست تأمین در این حوزه بر استفاده حداکثری از ظرفیت تولیدکنندگان داخلی استوار است و در عین حال، هر زمان که برای حفظ پایداری زنجیره تأمین و جلوگیری از ایجاد اختلال در دسترسی به اقلام ضروری نیاز باشد، مسیرهای مکمل تأمین از جمله واردات نیز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

وی تأکید کرد: واردات به معنای جایگزینی تولید داخل نیست، بلکه در شرایطی که نیاز واقعی کشور و وضعیت عرضه ایجاب کند، به عنوان ابزاری برای مدیریت بازار و جلوگیری از وقفه در تأمین اقلام ضروری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

به گفته این مقام مسؤل، اجرای توزیع هدفمند دستکش‌های پزشکی، ماهیتی موقت و متناسب با شرایط بازار دارد و تا زمان رسیدن به وضعیت پایدار در تأمین و توزیع، ادامه دارد؛ طبعاً با بهبود شرایط، نحوه توزیع نیز متناسب با وضعیت جدید بازتنظیم خواهد شد.

دکتر حامدی‌وفا اظهار کرد: تأمین پایدار تجهیزات و ملزومات پزشکی، صیانت از دسترسی مراکز درمانی به اقلام ضروری و حمایت از ظرفیت‌های تولید داخلی، از اولویت‌های حوزه غذا و دارو است و تلاش می‌کنیم با تکیه بر داده‌های واقعی، پایش مستمر موجودی و مصرف و هماهنگی با دستگاه‌های ذی‌ربط، فرآیند تأمین و توزیع دستکش‌های پزشکی با نظم و پایداری بیشتری انجام شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.3.2.1
    V6.3.2.1